Egypte badplaatsen


Populaire Egyptische badplaatsen zijn Hurghada, Dahab, El Gouna, Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Taba. Met een gemiddelde temperatuur van 35 graden Celcius zijn de zomers hier erg warm. In de winter is de temperatuur er juist aangenaam en daarmee is dit de beste periode om deze badplaatsen te bezoeken.

De kust van Egypte aan de Rode Zee is een zeer populair bestemming bij duikers en watersportbeoefenaars. De onderwaterwereld is er bijzonder mooi en daarnaast is het zeewater altijd aangenaam warm. In de zomer loopt de zeewatertemperatuur zelfs al gauw op tot bijna 30 graden Celcius.

Strand Egypte
Egypte vakantie


Populaire badplaatsen in Egypte


Dahab

Dahab is beroemd vanwege de ideale wind- en zeecondities voor windsurfen. Direct voor de kust liggen vele riffen waardoor duiken en snorkelen ook zeer populaire sporten zijn die in Dahab worden ondernomen.

Dahab


El Gouna

El Gouna ligt ongeveer 75 kilometer ten noorden van Hurghada. El Gouna is rond 1990 kunstmatig aangelegd en sindsdien uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming in Egypte. De badplaats bestaat uit eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen. Hierdoor staat El Gouna ook wel bekend als het Venetie van Egypte.
De huisjes zijn gebouwd in Nubische stijl waardoor El Gouna de uitstraling heeft van een authentiek Egyptisch dorp.
Zeytuna Beach is het strand van El Gouna en ligt in een lagune. Je kunt in El Gouna vele watersporten beoefenen en excursies ondernemen.

El Gouna


Hurghada

Hurghada is uitgegroeid tot het internationale centrum voor watersporten, en één van de belangrijkste Egyptische toeristenbestemmingen aan de kust van de Rode Zee.

Hurghada


Marsa Alam

De badplaats Marsa Alam ligt in het oosten van Egypte aan de kust van de Rode Zee. Deze voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een moderne badplaats met vele luxe resorts. In de buurt van Marsa Alam liggen het dorp Port Ghalib en badplaats El Quseir waar vakantiegangers zich ook prima kunnen vermaken.
De meeste hotels en resorts in Marsa Alam hebben een privé strand voor hun gasten, waardoor je vanuit jouw accommodatie zo de Rode Zee in loopt. Marsa Alam is een uitstekende bestemming om er te duiken en te snorkelen. Door een rechtstreekse wegverbinding met de Nijlvallei is Marsa Alam een ideale plek om van daaruit excursies naar Aswan, Edfu, Ko Ombo, Luxor, en Aboe Simbel te ondernemen.

Marsa Alam


Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is het vakantieoord aan de Rode Zee voor duiken (scuba diving) en snorkelen. Het juweel van de Sinai, met haar geschiedenis die vele duizenden jaren in de tijd teruggaat, is een van de beste vakantiebestemmingen van Egypte voor gezinsvakanties en culturele reizen.

Sharm El Sheikh


Taba

Taba ligt bij het noordelijke uiteinde van de Golf van Aqaba, dicht aan de grens met Israel. Vele vakantiegangers bezoeken Taba vanwege de rustige stranden en de fantastische hotels. Taba is bekend om de All inclusive resorts, winkels en casino's. Maar er zijn ook low budget accommodaties. Avontuurlijke sporten zoals duiken, snorkelen, wandelen, quad rijden en kameelritten zijn mogelijk en worden door de meeste hotels georganiseerd.

Taba