groepsreizen en individuele rondreizen EgypteDjoser Rondreizen Egypte

Djoser organiseert groepsreizen met een actief en avontuurlijk karakter. De reizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en die graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden.
Je combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) maar daarnaast heb je veel individuele vrijheid.

Tijdens de rondreis door Egypte bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Maak kennis met het oude Egypte door piramides, tempels en grafcomplexen in de omgeving van Caïro en Alexandrië te bezoeken. Je gaat op dagexcursie naar de Vallei der Koningen bij Luxor en de piramides van Memphis, Sakkara en Gizeh. Maar Egypte heeft meer: ontdek op rondreis ook de sfeervolle straatjes in de bazaar van Cairo, de dorpjes in de Nijlvallei, de eindeloze Arabische woestijn met haar oases en nomaden en de koraalriffen van de Rode Zee.
Tijdens de reis langs de Nijl zie je goed hoe het dagelijks leven aan de rivier er aan toe gaat. Gezellige soeks en boerendorpen laten je het hedendaagse Egypte kennen en je zult merken dat de bevolking zeer gastvrij is en graag een praatje maakt. Quseir, prachtig gelegen aan de Rode Zee, is dé plek om te relaxen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee.

Djoser Reizen EgypteKRAS Rondreizen Egypte


Varend tussen Luxor en Aswan worden we ondergedompeld in de Egyptische cultuur en ontdekken we alle hoogtepunten die aan de oevers van deze machtige rivier liggen. Geef in Aswan jouw zintuigen de kost aan lokale specerijen in de kleurrijke soeks en geniet op een traditioneel Egyptisch zeilschip van de omgeving. In Luxor ontdek je waarom deze stad één groot openluchtmuseum genoemd wordt. En onderweg, genietend op het zonnedek van ons luxe riviercruiseschip, zie je hoe mooi de omgeving van de Nijl is en worden de bezoeken aan de imposante tempels omlijst door de boeiende verhalen van onze lokale reisleider.

KRAS Reizen EgypteSawadee Rondreis Egypte

Al 25 jaar specialiseert Sawadee zich in actieve en avontuurlijke groepsreizen. Sawadee combineert het gemak van een groepsreis met de vrijheid van individueel reizen. Reizen met Sawadee betekent reizen met veel individuele vrijheid in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding langs bijzondere en uitgebalanceerde routes. Tijdens de reizen wordt verdergegaan dan alleen de bekende hoogtepunten, juist de minder ontdekte gebieden zijn vaak het meest interessant. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken.

De rondreis door Egypte is een zeer afwisselende reis voor diegenen die naast de bekende hoogtepunten kennis wil maken met het dagelijkse leven in Egypte. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt omdat vrijwel alle activiteiten optioneel zijn.


Sawadee EgypteSNP Cultuurreizen Egypte

SNP is de grootste Nederlandse touroperator gespecialiseerd in actieve reizen naar onder andere Egypte. Deskundigheid, liefde voor de natuur en een grote keuze aan bestemmingen zijn de kenmerken van onze organisatie. Zij hebben de filosofie dat je op reis het meest geniet en plezier beleeft in kleine reisgezelschappen van gelijkgestemden, met gevoel voor natuur en cultuur en met respect voor de lokale bevolking.


SNP Reizen Egypte