Taba


Taba lag sinds de 14de eeuw aan een karavaanroute, daar waar de grenzen tussen Jordanië, Israël en Egypte bij elkaar komen en je uit kunt kijken op Saudi Arabië. Met zijn warm weer en idyllische stranden is Taba een geschikte plaats voor vakantiegangers die op ziek zijn naar rust en avontuur.
Taba is een veel betwist gebied tussen Egypte in Israël geweest. Deze plaats is meerdere keren van bezit veranderd tussen Egypte en Israël, maar behoort nu tot Egypte. De eerste bezetting door Israël was tussen 1956 en 1957. In 1967 bezette Israël opnieuw Taba en bepleitte definitief voor het bezit van Taba tijdens vredesonderhandelingen na de Yom-Kippur Oorlog. Echter de commissie die dit geschil moest oplossen gaf uiteindelijk Egypte het eigendomsrecht.

Taba Egypte
Badplaats Taba in Egypte


Taba ligt op het Sinaï-schiereiland bij het noordelijke uiteinde van de Golf van Aqaba (onderdeel van de Rode Zee) en is via de weg bereikbaar vanuit Caïro en Sharm El Sheikh, maar ook vanuit Eilat in Israël. Er is een veerdienst van Aqaba in Jordanië (momenteel gesloten om veiligheidsrisico's) en chartervluchten vanaf diverse internationale luchthavens.

Vele vakantiegangers bezoeken Taba vanwege de ontspannen sfeer, rustige stranden en de fantastische hotels tegen de spectaculaire achtergrond van het Sinaï-gebergte. Taba is bekend om de All inclusive resorts, winkels en casino's. Maar er zijn ook low budget accommodaties.
Taba is een heerlijke vakantiebestemming waar (nog) geen sprake is van massatoerisme. Er zijn langerekte zandstranden, prachtige resorts, uitstekende uitgaansleven met restaurants, terrasjes en bars, en er zijn vele watersportmogelijkheden.

Avontuurlijke sporten zoals duiken, snorkelen, wandelen, quad rijden en kameelritten zijn mogelijk en worden door de meeste hotels georganiseerd.
Je kunt de nabijgelegen pas Ras el Naqb beklimmen. Vanaf hier heb je een een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanuit Taba kun je ook excursies naar Israel ondernemen, waaronder naar de badplaats Eilat. Verder kun je naar andere Egyptische plaatsen in de Sinai, zoals Dahab, Nuweiba en Sharm El Sheikh.

Acht kilometer ten zuiden van Taba ligt voor de kust een koraaleiland met de overblijfselen van een fort uit de Byzantijnse tijd. Deze fort werd gebruikt door handelaren en kruisvaarders die het Sint Catherina Klooster, in de Sinai gebergte aan de voet van de Mozesberg, kwamen bezoeken. Later is het fort in het bezit geweest van Sultan Salah El Din. Hij versterkte het fort in de 12e eeuw.


Duiken


Het duikgebied rond Taba strekt zich uit van Farun Island tot Sudet Bay, anderhalf uur varen ten noorden en anderhalf uur varen ten zuiden van Taba. Sommige duikplaatsen liggen al op 15 minuten varen. De beste duikplek is Ras Muqabella met een rif van bijna 30 meter diep.
In het duikgebied bij Taba staat bijna geen stroming en het duiken is hier zeer ontspannen en ideaal voor beginners. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden Celcius. Bij Taba duik je nog op plaatsen waar nog maar weinig mensen zijn geweest. Je ziet er nog maagdelijke koralen, vele soorten tropische vissen en soms ook dolfijnen.
Egypte Zonvakanties

Sunweb
Sunweb zonvakantie Egypte
Tui Reizen
Tui vakantie Egypte
WTC vakanties
World Ticket Center vakantie naar Egypte